• HOME
  • REVISTA
  • EXPO AVENTURI
  • COMPARATOR PRETURI
  • FORUM
  • Pagina de start a forumului lapescuit.net
    Forum Pescuit - Aventuri La Pescuit
    Forum Pescuit, discutii pescuit, balti de pescuit, lansete, mulineta, momeli, nada si partide de pescuit.
     

    Acum este Mar 02 Sep, 2014 6:11 am

    Ora este UTC + 2




    Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 161 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
    Autor Mesaj
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Vin 05 Dec, 2008 5:32 pm 
    Neconectat

    Membru din: Mie 19 Dec, 2007 9:24 pm
    Mesaje: 1197
    Localitate: braila
    cataline vad ca nu te-ai invatat minte :lol:
    referitor la intrebarea pe care ai pus-o eu cred ca srotul [asa scrie pe facturile de achizitionare din zona noastra] nu este tot una cu ttx-ul .argumente o groaza . ttx -ul sunt germeni de porumb deshidratati ,o ,,substanta,, naturala cu o putere superioara de furajare fata de faina de porumb ,,care este,, :lol: un malai simplu dar asemanator cu faina de grau ca si granulatie. cine vrea performanta trebuie sa fie deacord ca substantele folosite in nadire sunt de cea mai buna calitate. srotul este reziduul ramas in urma extagerii proteinei brute ,deci ii scade valoarea nutritiva. la porumb omul simte mai putin acest proces dar incercati sa prajiti srot de floarea soarelui si prajiti apoi seminte de floare dupa care macinati-le. va spun eu ca dupa srot nu o sa aerisiti. :twisted: :twisted: :twisted: mamaaa ce pofta am sa-i citesc si pe cei de la grupa mare a d-lui vasile. :lol: :lol:
    concluzie daca intre termenii lingvistici nu exista confuzie...
    ttx-srot de porumb-faina de porumb sunt ,,ceva,,-uri care au la baza porumbul dar la care difera tehnulogia de obtinere. nu tin minte sursa dar ttx-ul de calitate am citit ca se obtine dintr-un soi de porumb care nu se prea cultiva la noi in tara . boaba este dulce si mare ca volum .
    ca parere personala cred ca mai bine ne axam pe implicatiile folosirii in nada decat pe obtinere .


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Vin 05 Dec, 2008 5:40 pm 
    Neconectat
    Avatar utilizator

    Membru din: Lun 04 Apr, 2005 5:21 pm
    Mesaje: 1347
    Intrebarea referitoare la ce este TTX-ul mi s-a parut destul de relevanta , cel putin pentru mine .. adica sa citesc despre ceva , cum se foloseste , de ce , in ce conditii , impreuna cu ce ... fara sa stiu ce ESTE mi se pare inutil.Hai sa lasam astea la o parte si sa intreb daca foloseste cineva sau stie ceva mai multe lucruri despre furajele pentru pesti.Ma refer aici la cele care se gasesc in Hornbach , in diferite forme , culori , arome , marimi ... del a pelete , la fulgi si de la fainuri la purici de baltauscati si deshidratati.
    Intreb asta pentru ca au niste preturi mult mai accesibile decat peletele destinate strict pescuitului sportiv frumos ambalate :lol: , nu zic .. e incontestabila calitatea lor dar probabil ca sunt altii car vor sa mai experimenteze sau sa mai faca niste mici compromisuri si in materie de costuri :wink:


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Vin 05 Dec, 2008 5:54 pm 
    Neconectat
    Avatar utilizator

    Membru din: Joi 19 Ian, 2006 6:46 pm
    Mesaje: 2609
    Localitate: Alba Iulia
    Mai baieti , ati bolunzit cu totii ! :lol:
    Treaba cu TTX-ul e cam asa : te duci si CUMPERI (nu prepari , nu improvizezi , ca rezultatul e mai prost si cheltuielile mai mari)
    1 KILOGRAM TTX (treaba cu vracul se referea la faptul ca exista ambalaje la 700 grame , inclusiv SENSAS-ul).
    Eu , cu toate ca voi enerva prietenii care promoveaza diferite marci , folosesc 3 tipuri :
    MILO - dupa parerea mea cel mai complet
    MAROS - bun in special la mediu - mare
    SENSAS - bun , are diferite granulatii , dar usor cam scump fata de restul.
    Buuun , la 1 kg din cele de mai sus se adauga 3 litri apa CU aromix (nu-i nevoie sa folositi aceasta cantitate decat daca vreti un volum final de nada de aprox 16-17 litri)(aprox 2,7 l apa si 0,25 l aromix maxim , merge si mai putin).
    Se lasa min 30 minute , de preferat 1 ora , pana cand devine o pasta , fara "corpuri tari" in ea(parti neinmuiate total) , timp in care nu va fie scarba , mai amestecati cu mana...
    Dupa asta , cantitatea de 1 kg de TTX prelucrat "duce 3-4 kg nada uscata.
    Se siteaza , se foloseste si aditiv praf( praf + lichid = atractie imediata + atractie in timp , eliberare intarziata sau nu stiu cum sa ma exprim altfel :wink: ).
    De mentionat ca nu in orice situatie este benefica folosirea TTX-ului , dar asta-i altaa mancare de peste.
    Cam asta-i povestea in linii mari despre TTX. Mai departe , incercati.
    Sa nu uit , TTX-ul Energofish , cel la 600-700gr(nu stiu exact cat are punga , fostul TTX vrac e bun daca doresti o nada colata , are proprietati ff bune de liant).
    Sarbatori Fericite si Mos Nicolae darnic ! :lol:
    Vasile , nu te lasa ! Pe ei ! :wink:


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Vin 05 Dec, 2008 6:08 pm 
    Neconectat
    Avatar utilizator

    Membru din: Sâm 13 Oct, 2007 9:13 pm
    Mesaje: 853
    Localitate: galati
    ok, se pare ca eu sunt de vina pentru certurile de pe topicul asta.
    ce am vrut eu a fost sa inteleg de ce e atat de bun " tourteaux"-ul asta din moment ce e un " reziduu" .initial ma gandisem ca e de vina gustul. am aflat ca difera si nici nu e cine stie ce prajitura, cum imi imaginasem.
    daca nu gustul e cel care atrage, sa fie oare compozitia chimica, germenele fiind pregatit sa dezvolte o noua planta, oare?
    haideti sa discutam doar despre chimie. cine se baga?

    _________________
    cel mai ingrozitor sunet: suieratul firului in vant, cu un ciortan in carlig...


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Vin 05 Dec, 2008 9:44 pm 
    Neconectat

    Membru din: Lun 31 Mar, 2008 7:27 pm
    Mesaje: 839
    Localitate: timisoara
    Catalin232 scrie:
    miza scrie:
    practic srotul este comform dexului urmat. --Produs furajer rezultat în procesul extragerii uleiului din seminţe.....mai departe trage concluzi smart boy.....si incearca sa bagi pelete in bolies poate reushesti, eu am reusit....


    Merci frumos , mai ales pentru remarca "smart boy".Asta imi place mie nu va puteti abtine pana nu jigniti , bravo si iti multumesc pentru confirmare.

    Si nu stau sa tai pelete cu unghiera sa le bag in boiless.

    Daca voiam explicatia din dex a srot-ului fii sigur ca nu ma dureau degetelele sa dau un search.Am intrebat pur si simplu daca TTX = Srot , dar incurcate sunt caile limbii romane.

    daca vroi-ai sa sti neaparat ce e srotul, dupa ce dade-ai search si aflai nu mai postai, dar cred ca tu faci pe trollu aici, arunci cu intrebari de toate felurile si comentezi rautacios raspunsurile, am evitat mult timp sa mai postez datorita unora ca tine, se pare ca reiau vechea modalitate, nu mai postez nik (probalil nu o sa planga nimeni dupa raspunsurile mele , dar cel putin sunt linistit dpdv mental)......spargeti-va capetele pe malurile apelor si aflati tot ce e de aflat, .....ca nu va plac cartile, revistele, raspunsurile unora sau a altora....
    si ca sa te lamuresti :
    1) srot =Produs furajer rezultat în procesul extragerii uleiului din seminţe
    2) TTX =tourteaux de mais ( turte de porumb)


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Sâm 06 Dec, 2008 12:56 am 
    Neconectat
    Avatar utilizator

    Membru din: Lun 04 Apr, 2005 5:21 pm
    Mesaje: 1347
    Te victimizezi degeaba , ce e scris ramane scris :wink: (sau poti sa dai modifica :lol: ).Este adevarat ca pe undeva si eu am cerut-o avand in vedere ca nu m-am exprimat destul de clar ... prin intrebarea "Care e diferenta intre faina de porumb si srot de porumb " voiam sa aflu care e diferenta intre ele nu de compozitite ci de utilizare , de ce e unul mai special ca celalt ....acum m-am lamurit , nu ma mai uit ca vitelu la poarta noua pe topicul asta :wink: (sau ca vacile din circumscriptia lui Hrebeciuc la drumul asfaltat ) :lol: :lol: :lol: :lol:


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Sâm 06 Dec, 2008 3:08 pm 
    Neconectat

    Membru din: Lun 31 Mar, 2008 7:27 pm
    Mesaje: 839
    Localitate: timisoara
    man, da nu avem un pic de interes in a cauta, a citi, ...aruncam cu intrebari si asteptam raspunsuri, mor cand vad atata indiferentza, mai baieti, puneti mana pe lopeti si scormoniti si cititi, ca pescuitul nu se invatza pe malul apei....faina de porumb e rahatul de bob de porumb uscat si rasnit prin tulumbele alea tipice care il transforma in praf, srotul rezulta dupa procesul extragerii uleiului din seminţe... acum, daca pui faina de porumb intr-un vas cu apa, cata apa retine.....???una la mana, si 2 la mana daca punem ttx cata apa retine....??... in procesul de preparare a nadei, ce ne intereseaza?.... sa umectam nada in asa fel incat sa se potriveasca tipului de pescuit pe care vrem sa-l facem daca adaugam malai in nada ce rezulta???, iar daca pregatim nada cu ttx cum se prezinta???.....o nada bazata doar pe fainuri si fara ttx se va sparge in suprafatza si o va lua la vale in functie de vant sau curent, daca cautam sa pescuim in suprafata atunci e buna ideea, dar daca noi pescuim pe fund si nada e in alta parte, prindem nimic.... ,si invers....kakam asa se explica, mura in gura, ce e cu ttx-ul si maliul din porumb....practic pe langa faptul ca are aroma de porumb + ce mai adaugam noi, e linatul perfect pt nada, hai si o comparatie infantila,...daca iei o lingurita de malai de porumb, chiar si tinut in apa si o inghiti ,cam ce simti pe gatlej, ..pe cand altfel te simti daca inghiti ceva moale cum e ttx dupa preparare, .....ha, sunt pe limba ta acum??... :D


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Dum 07 Dec, 2008 7:19 am 
    Neconectat
    Avatar utilizator

    Membru din: Lun 04 Apr, 2005 5:21 pm
    Mesaje: 1347
    Pai vezi mai miza ca se poate? Daca dadeam search nu gaseam atatea explicatii si metode de utilizare si rationament si firul logic al lucrurilor etc.Trebuie sa te motiveze putin omu sa scoata cate ceva si se pare ca te activezi cel mai bine cand esti nervos :lol:


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Dum 07 Dec, 2008 12:51 pm 
    Neconectat
    Avatar utilizator

    Membru din: Joi 19 Ian, 2006 6:46 pm
    Mesaje: 2609
    Localitate: Alba Iulia
    Catalin232 scrie:
    .... si se pare ca te activezi cel mai bine cand esti nervos.... :lol:


    CA PELETELE ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului:
    MesajScris: Dum 07 Dec, 2008 1:34 pm 
    Neconectat

    Membru din: Lun 31 Mar, 2008 7:27 pm
    Mesaje: 839
    Localitate: timisoara
    Catalin232 scrie:
    Pai vezi mai miza ca se poate? Daca dadeam search nu gaseam atatea explicatii si metode de utilizare si rationament si firul logic al lucrurilor etc.Trebuie sa te motiveze putin omu sa scoata cate ceva si se pare ca te activezi cel mai bine cand esti nervos :lol:

    :) cat de diabolic esti!! :)


    Sus
     Profil  
     
     Subiectul mesajului: TTX
    MesajScris: Lun 08 Dec, 2008 5:41 pm 
    Neconectat
    Avatar utilizator

    Membru din: Sâm 21 Iul, 2007 7:57 am
    Mesaje: 90
    Localitate: iasi
    pentru Sorin Renato
    Sa facem o analiza chimica a bobului de porumb,poate ne ajuta la descifrarea originii TTX-ului.
    Compusii cu azot sunt reprezentati in ceea mai mare parte de substantele proteice(cca95%),concentratia fiind mai mare in primele faze de formare si scazind odata cu maturarea.Partea ceea mai bogata in proteine este embrionul.Dintre substantele proteice,45% este reprezentata de zeina,35%gluteina,restul fiind globuline si alte proteine,Hidratii de carbon formeaza cca 80% din substanta uscata iar amidonul cca 80% din totalul lor.Alaturi de amidon se gasesc zaharuri si dextrine(3%),pentozani6% si celuloza(3%).Lipidele sunt reprezentate in principal de trigliceride si se acumuleaza in embrion..Cenusa bobului de porumb este bogata in fosfor,potasiu si magneziu si mai putin calciu si sodiu.Im industrie porumbul este folosit la obtinerea;amidonului,gluten,alcool,ulei din germeni de porumb etc.Cred ca v-ati prins ca la cele enumerate toate au un rezidiu care se fol in furajarea animalelor,ramine de vazut unde trecem TTX-UL?


    Sus
     Profil  
     
    Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
    Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 161 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

    Ora este UTC + 2


    Cine este conectat

    Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori


    Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
    Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
    Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
    Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
    Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

    Căutare după:
    Mergi la:  
    cron
    Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
    Translation/Traducere: phpBB România
    phpBB SEO